top of page

Cum alegi scutece pentru adulți potrivite

Actualizată în: 9 apr.


Gestionarea incontinentei poate afecta toate grupele de varsta, de la copii si adolescenti, la adulti si persoane in varsta. Pentru a alege cele mai potrivite produse de incontinenta pentru tine trebuie sa iei in calcul activitatile zilnice intreprinse. Astfel, unei persoane cu un stil de viata foarte activ ii va fi de folos un alt tip de scutec de adulti decat unei persoane ce se confrunta cu dificultati in mobilitate sau chiar mai rau: este imobilizata la pat. De asemenea, este bine sa te documentezi si sa gasesti cea mai convenabila varianta de achizitie a acestor produse.



1. Gaseste marimea care ti se potriveste


O marime potrivita este esentiala pentru a evita scurgerile, mirosurile si accidentele provocate de incontinenta. Foloseste un metru de croitorie pentru a masura dimensiunea soldurilor si a taliei. Marimea produselor de incontinenta se bazeaza pe cea mai mare masura dintre cea a soldurilor si, respectiv, a taliei.


  • Marimile scutecelor de adulti nu sunt standardizate. Fiecare producator are propriul sau ghid de marimi si mai mult, marimea care ti se potriveste poate fi diferita chiar si intre produse diferite ale aceluiasi brand de scutece.

  • Verifica marimea potrivita nu doar la prima achizitie de scutece, ci de fiecare data cand doresti sa testezi un produs nou.

  • Cauta marimea potrivita pentru scutecele Seni in Tabel marimi pampers adulti


2. Care este gradul de absorbtie potrivit?


Este simplu! Toti ne dorim sa cumparam produsul de incontinenta cu cel mai inalt grad de absorbtie si cu dimensiunea cea mai mica. In realitate nu este atat de simplu si va trebui sa iei in considerare mai multi factori pentru alegerea produsului cel mai bun pentru nevoile tale. Trebuie sa te gandesti daca vei avea nevoie de scutece pentru incontinenta urinara si fecala, sau doar urinara. De asemenea, poti decide sa folosesti scutece diferite pentru zi si noapte.


  • Nivelul de absorbtie difera foarte mult de la un brand la altul. Consulta tabelul cu scutece adulti Seni pentru a gasi produsul care ti se potriveste!

  • Tampoanele de incontinenta pot fi adaugate scutecelor pentru a creste gradul de absorbtie. Optiunea aceasta este mai scumpa si ar trebui folosita ca varianta de rezerva sau in cazuri de urgenta.

  • Daca suferi de incontinenta usoara, folosirea unui absorbant de incontinenta poate fi suficient.

  • Inainte de a cumpara, consulta ghidul de marimi al produselor. Recomandam vizitarea site-urilor oficiale ale producatorilor. De regula, sunt puse la dispozitia cumparatorilor instrumente precum calculatorul de marimi.


3. Ia in calcul produsele destinate unui anumit gen


In ceea ce priveste produsele de incontinenta, nevoile femeilor si ale barbatilor sunt diferite. De aceea au fost create si dezvoltate linii de produse destinate exclusiv fiecarui gen in parte, tinandu-se cont de anatomie, de fluxul urinar si de alte astfel de particularitati.


  • Scutecele de adulti standard sunt unisex. Acestea sunt mai ieftine, in schimb exista neajunsuri in ceea ce priveste dimensiunile lor. Totodata acestea pot fi mai putin delicate cu pielea expusa.

  • Daca exista posibilitatea, solicita o mostra a produsului pe care doresti sa il cumperi.


4. Produse de incontinenta reutilizabile sau de unica folosinta?


Scutecele de adulti reutilizabile costa mai putin in timp si sunt uneori mai absorbante decat cele de unica folosinta. Acestea trebuie spalate des si nu sunt foarte practice, motiv pentru care nu sunt utilizate la scara larga si se gasesc mai greu in magazine. Mai mult, se uzeaza rapid si trebuie sa te asiguri ca ai produse de rezerva la indemana.


  • De regula sportivii folosesc produse de incontinenta reutilizabile deoarece se potrivesc mai bine si si au un grad de absorbtie mai ridicat decat cele de unica folosinta.

  • Chiar daca alegi produse ce se pot spala si reutiliza, in cazul calatoriilor si a situatiilor ce nu iti permit spalarea lor, este imperativ sa folosesti scutece de unica folosinta.


5. Cunosti diferenta dintre scutece si produsele tip chilot (pull-up)?


Scutecele pentru adulti se potrivesc persoanelor lipsite de mobilitate sau celor ce au ingrijitori care le schimba. Intrucat scutecele au sisteme de prindere (aripioare) laterale, acestea pot fi schimbate si fixate cand stai jos sau intins. Produsele tip chilot (pull-up) reprezinta alegerea celor ce nu se confrunta cu probleme de mobilitate. Acestea sunt foarte asemanatoare cu lenjeria intima si sunt mult mai confortabile decat scutecele clasice.


  • Cele mai multe scutece pentru adulti au un grad de absorbtie mai mare decat scutecele tip chilot.

  • Cauta sa alegi un scutec cu indicator de umiditate. Acesta ajuta enorm pentru verificarea starii scutecului si a afla daca acesta trebuie schimbat.


6. Scutece de incontinenta de noapte


Cel putin 2% dintre adulti sunt afectati de incontinenta de noapte, chiar daca nu au nevoie si nu folosesc scutece incontinenta. Daca te confrunti cu aceasta problema, poti folosi un model de scutec conceput special pentru protectia impotriva scurgerilor pe timp de noapte.


  • Foloseste un produs cu grad de absorbtie ridicat care te va mentine uscat si curat pe durata intregii nopti fara sa necesite o schimbare rapida.

  • Citeste specificatiile produsului si asigura-te ca produsul ales are un strat exterior ce permite pielii sa respire, evitand astfel riscul aparitiei iritatiilor sau mai rau, a ranilor.


Din categoria scutecelor de noapte precizam urmatoarele produse ca fiind cele mai eficiente:

  • Super Seni Trio este un produs ce sustine persoanele cu un grad ridicat de incontinenta atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, atunci cand schimbarea se face rar. Toate caracteristicile inovatoare ale scutecelor dezvoltate de Seni, pot fi regasite in produsele Super Seni Trio, fapt ce contribuie semnificativ la pastrarea unui mediu corect si confortabil pentru pielea expusa.

  • Super Seni Quatro se remarca prin capacitatea foarte mare de absorbtie, fapt ce il recomanda pentru utilizarea pe timpul noptii, cand schimbarea scutecelor se face mai rar. Aceste scutece absorb pana la 4000 ml de lichid, in functie de marime si sunt considerate cea mai potrivita solutie de protectie a pielii pentru persoanele imobilizate.



53 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page