top of page

Soluții pentru scutece de adulți ieftine

Actualizată în: 23 feb.

Este o certitudine: majoritatea oamenilor cauta cele mai ieftine solutii pentru a-si satisface nevoile. Acest lucru este speculat de comercianti (vanzatori), care practica o politica agresiva de preturi, menita sa distraga atentia cumparatorului de la alte proprietati si calitati ale produselor. Mai exact, un pret mic, de impact, ne face superficiali in analizarea tuturor factorilor pe care ar trebui sa ii luam in considerare atunci cand alegem sa cumparam.


Incontinenta a devenit o problema des intalnita la adulti, drept urmare se inregistreaza o crestere semnificativa a cererii de produse precum scutece pentru adulti, scutece tip chilot, absorbante incontinenta femei, paturici absorbante s.a.


Este foarte important sa acordam atentie cheltuielilor, mai ales in cazul produselor de uz constant si continuu. De cele mai multe ori, analizam mai mult pretul unui produs scump, pe care il cumparam o singura data, si tratam cu ignoranta preturile produselor ce costa putin dar pe care le folosim in mod regulat. Astfel, fara a cunoaste reperele ce trebuie luate in calcul atunci cand cautam scutece adulti ieftine, bugetul nostru va avea de suferit pe termen lung.Produs ieftin sau cel mai bun pret pe valoare?


Asa cum precizam mai sus, avem tendinta de a analiza mai mult produsele ce au un cost ridicat si sunt achizitionate o singura data sau foarte rar. Comerciantii se bazeaza pe acest aspect iar produsele cu costuri mici au parte in mod regulat de scumpiri ce nu sunt sesizate, tocmai din cauza ca acordam putina atentie produselor mai ieftine si de consum regulat.


Consideram ca un produs aparent ieftin nu defineste cea mai buna tranzactie la fel cum un produs scump nu garanteaza cea mai buna calitate.


Este foarte important sa ne cunoastem nevoile atunci cand cautam scutece pentru adulti ieftine. In prezent exista numeroase brand-uri care par sa ofere aceeasi categorie de produse insa materialele folosite, tehnologiile dezvoltate, optiunile aferente sunt de cele mai multe ori diferite.


"Valoarea unui produs este stabilita de cumparator dupa ce isi stabileste nevoile. Un produs ce ofera optiuni de care nu ai nevoie va avea o valoare cel mai probabil mare iar un produs ce nu iti ofera optiunile de care ai nevoie va avea o valoare mare deoarece va atrage si alte costuri pentru a-ti satisface nevoile."


Astfel, trebuie in primul rand sa ne evaluam nevoile pentru ca apoi sa putem face cu usurinta comparatii de pret si sa gasim solutii ieftine.


Stabileste nevoile atunci cand cauti scutece ieftine


Iata cateva exemple de situatii in care produsele nu se potrivesc cu nevoile noastre:

  • In cazul in care o persoana intampina incontinenta usoara iar capacitatea de absorbtie a unui scutec este foarte mare, cu siguranta costurile vor fi nejustificat de mari.

  • La polul opus se afla o persoana ce intampina incontinenta grava sau foarte grava iar capacitatea de absorbtie a scutecului este mica. Va folosi mai multe scutece pentru nevoile sale, iar costurile vor creste considerabil.

  • In situatia in care o persoana alege scutece pentru adulti ieftine dar pe parcurs intampina scurgeri laterale, va realiza cel mai probabil ca are nevoie sa cumpere produse suplimentare, ceea ce va creste semnificativ costurile.

  • Respiratia materialului este un alt exemplu de nevoie in cazul persoanelor imobilizate ce dezvolta incontinenta grava. Alegerea unui pampers pentru adulti al carui material nu respira va atrage cel mai probabil alte costuri datorita nevoii de a ingriji si mai mult pielea expusa la factorii iritanti ai incontinentei.

  • De cele mai multe ori o persoana activa ce intampina incontinenta usoara nu va avea nevoie de un scutec al carui material sa respire in totalitate.

Consideram astfel ca este prioritar sa iti stabilesti nevoile pentru a putea continua in cautarea celor mai ieftine scutece, chiar daca acest lucru implica testarea mai multor produse la inceput.


Stocare si cumparare in cantitati mari


De regula, stocarea si cumpararea in cantitati mari a produselor ce sunt consumate in mod regulat, sunt insotite de beneficii. Aceasta practica afecteaza produsele care se degradeaza atunci cand nu sunt consumate intr-o perioada de timp dar acest lucru nu este valabil in cazul in care vrei sa cumperi pampers pentru adulti.


Iti recomandam sa calculezi periodic pretul unui singur scutec indiferent de impachetare. De cele mai multe ori, atunci cand cauti scutece ieftine, ia in considerare posibilitatea de a cumpara cantitati mai mari, bineinteles daca detii spatiu de stocare iar bugetul iti permite acest lucru. Fii totusi pregatit sa intalnesti cazuri in care pretul unei singure bucati este mai mic in cazul impachetarilor mici.


Odata ce stapanesti costul aproximativ al unui pampers pentru adulti, iti va fi mai usor sa evaluezi ce tip de impachetare te avantajeaza.


Costuri indirecte ce nu sunt luate in calcul


La fel ca in cazul altor produse, atunci cand cauti scutece de adulti ieftine, ia in calcul toti pasii necesari procesului de cumparare chiar daca nu toti implica bani.


In ultima perioada, timpul consumatorului a devenit moneda de schimb de cele mai multe ori insesizabila dar cu efecte de castig pe termen lung pentru comercianti. Asa cum pentru consumatori, timpul alocat unor reclame sau pentru procesul de cumparare este un cost indirect, in cazul comerciantilor acest lucru poate atrage castiguri indirecte pe termen lung.


Un sfat pe care il consideram a fi util este acela de a evalua timpul pe care il aloci atunci cand te informezi despre un anumit produs sau atunci cand cumperi un produs. Exista multe situatii in care efortul de a merge la un supermarket si de a te informa este mare si nu se regaseste in pret sau chiar costul transportului pana la comerciant creste considerabil pretul.


Un alt exemplu de cost indirect il reprezinta spalarea hainelor sau a lenjeriei de pat ca urmare a unor scurgeri involuntare cauzate de calitatea slaba a anumitor produse absorbante.


Concluzii


Te sfatuim sa alegi inteligent indiferent de ce produs cauti si sa iei in calcul factori precum reducerea costurilor prin stabilirea nevoilor, posibilitatea de achizitie in cantitati mai mari si de stocare. Nu in ultimul rand, calculeaza toti pasii de care ai nevoie atunci cand cumperi ceva si verifica daca exista alternative mai bune.

47 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page