top of page

Scutece de noapte pentru adulți

Actualizată în: 23 feb.

Ce sunt și cui se adresează?


Scutecele de noapte pentru adulți sunt special concepute pentru a reține un volum mare de lichid și sunt prezentate de cele mai multe ori ca și scutece pentru incontinență gravă și foarte gravă. Acest fapt reduce riscul scurgerilor laterale, asigură că pielea rămâne uscată și ii ajută pe cei cu incontinență nocturnă să se bucure de un somn mai bun. Aceste scutece nu sunt destinate persoanelor active întrucât felul cum au fost concepute pot crea disconfort sau pot atrage cheltuieli în plus.



Scutecele de noapte pentru adulți sunt ideale pentru:


- Persoane cu incontinență foarte gravă care au nevoie de o absorbție foarte ridicată

- Persoane imobilizate la pat


Care sunt proprietățile care definesc cel mai bine scutecele de noapte?


  • Parte absorbantă cu capacitate foarte mare de reținere

Cea mai importantă caracteristică ce definește scutecele de noapte o reprezintă miezul absorbant. Daca pe timp de zi schimbarea unui scutec și controlul sunt mai facile, nu același lucru este valabil și pe timpul nopții. Este indicată purtarea unui scutec cu absorbție ridicată pe timp de noapte pentru a evita schimbări dese și pentru a se nu apărea iritații ale pielii.


  • Sistem de prindere cu arici și adeziv

De cele mai multe ori produsele cu sistem de prindere doar cu adeziv nu suportă prinderi și desfaceri multiple. Pentru a se adapta pe forma corpului și a face față mișcărilor pe timp de noapte, aceste scutece de noapte sunt prevăzute cu un sistem de prindere cu arici și adeziv.


  • Părți laterale rezistente

Cu cât părțile laterale sunt mai rezistente, cu atât există un risc mai mic ca acestea să se rupă noaptea atunci când există mișcări necontrolate sau bruște.


  • Benzi elastice la nivelul taliei

Prezența benzilor elastice la nivelul taliei contribuie la un confort sporit în utilizare.


  • Neutralizare a mirosurilor neplăcute

Pentru a nu dezvolta bacterii și mirosuri neplăcute, este important ca aceste scutece de noapte să aibă proprietăți anti mirosuri neplăcute. Datorită numărului mare de ore în care există scurgeri urinare noaptea, prezența acestei proprietăți asigură confort atât pielii expuse, cât și mediului în care o persoană îl folosește.


  • Înveliș exterior ce permite pielii să respire

Este important ca structura materialului să permită aerului să circule fără ca lichidul să treacă de acesta și astfel să reducă riscul de apariție a iritațiilor.


  • Indicator de umiditate

Prezența unui indicator de umiditate ajută foarte mult îngrijitorul persoanei ce suferă de incontinență. Acesta arată nivelul de saturație al miezului absorbant și astfel îngrijitorul poate verifica scutecul cu ușurință.


Scutecele de noapte pentru adulți nu sunt destinate strict pentru perioada nopții. Acestea pot fi folosite și pe timp de zi în cazul în care se dorește o schimbare mai rară.


Cele mai bune recomandări de scutece de noapte pentru adulți ale marcii SENI sunt:


  • Super Seni Trio


  • Super Seni Quatro



595 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page