top of page

Incontinența este o problemă comună

Actualizată în: 23 feb.

Incontinenta este o problema comuna cu care se confrunta zilnic persoane de toate varstele. Numarul exact de persoane care sunt afectate de incontinenta este necunoscut deoarece, in multe dintre cazuri, afectiunea este vazuta ca un secret medical. Din frica sau rusinea de a admite, multe persoane apeleaza la pampers pentru adulti sau la tampoane absorbante fara a consulta un medic inainte. Astfel, cel mai probabil, incontinenta este mai frecventa decat datele prezente in statistici.


Iata cateva informatii ce ne dorim sa-ti fie de folos:


Incontinenta urinara afecteaza milioane de persoane din intreaga lume.

Mai mult de 36 milioane de persoane din Europa sufera de incontinenta urinara (dintre care aproximativ 60% sunt femei).

1 din 15 adulti intampina incontinenta fecala.

Incontinenta poate afecta calitatea vietii din multe puncte de vedere: familie, prieteni, psihologic, fizic, educational, sexual, economic.

Impactul incontinentei asupra vietii

Problemele asociate cu incontinenta sunt foarte comune insa de cele mai multe ori oamenii aleg sa nu discute despre asta. Te incurajam sa comunici cu cei apropiati in mod onest iar informatiile oferite de eFast.ro au rolul de a-ti oferi motivatia necesara pentru a apela cu incredere la un profesionist.


Este important ca orice persoana ce intampina scurgeri urinare, chiar daca utilizeaza pampers adulti, sa fie abordata de un profesionist intrucat multe tratamente sunt disponibile. Chiar daca riscul aparitiei afectiunilor - creste odata cu inaintarea in varsta, scurgerile pot fi intalnite la persoane de toate varstele.




26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page